Ta hand om din skärm på bästa sätt

För dig som äger en iPhone så följer en text om hur du på bästa sätt kan ta hand om ditt glas så att du slipper eventuella kostnader för ett glasbyte eller en skärmreparation.

En av de populäraste smart-telefonerna idag är tillverkade av Apple. Det finns en mängd av olika modeller på iPhone – allt för att matcha dina telefonbehov. Den stilrena designen lockar många köpare, det är på gott och ont att skärmen är gjord av glas, då det ger ett vackert intryck och känsla kan den dock vara lite känslig mot tappskador eller repor av olika slag.

Det finns många nyttiga tips på hur man kan undvika skador på sin telefonskärm. Även om folk följer på dessa rekommendationer så är det vanligt med olyckor. Som tur är det relativt enkelt att laga en trasig iPhone skärm.

Tips för att skydda sin telefon

Här kommer lite tips på hur du kan skydda din iPhone på allra bästa sätt.

  • Köp till ett skal som skyddar kanterna runt om din iPhone, detta minskar risken att skärmen spricker i hörnet och sprider sig sedan över skärmen vid användning.
  • Köp till ett ”extra” glas eller eventuellt en tunn skyddsfilm som täcker skärmen. Det finns ett stort utbud på skydd, allt från tjockare glas för att motverka sprickor på skärmen eller vanliga repskydd för att minska risken av repor från exempelvis nycklar eller annat som kan skada glaset på din telefon när den ligger i väskan eller i fickan.
  • Undvik att ha din iPhone i bakfickan, när du sätter din telefon i bakfickan är risken stor att den faller ut när du böjer dig eller sätter dig ner. Detta är en vanlig orsak till att folk tappar telefonen mot hårda ytor.
  • Sätt en så kallad ”pop-socket” på baksidan av din iPhone. Detta ger dig alltid ett bra grepp om telefonen och minskar risken att den glider ur din hand.
  • Det finns även olika typer av halkskydd som du kan lägga på plana ytor för att förhindra att din iPhone glider ur sin plats vid exempelvis laddning då sladden kan råka dras och telefonen åker rakt ner mot golvet.

Dessa tips är enkla steg till att behålla en rep- och sprick fri glasskärm på din iPhone.