Spekulationer inför Iphone 8

Trots det ökade intresset för den begagnade marknaden på nätet är det många som är nyfikna på vad Apples nästa lansering av Iphone kommer bjuda på för förändringar. Är det en heltäckande skärm, bättre batteritid eller inga fysiska tryck-knappar som blir den störta förändringen?

iphoneeDet är inte länge sedan Iphone 7 tog över smartphonesanvändarna men nu har redan spekulationerna kring Iphone 8 börjat. Även om många väljer att köpa en splitter ny telefon när nya modeller lanseras, ser man faktiskt ett ökat intresse för den begagnade marknaden i Sverige. Enligt Posten kan man se en ökning på att svenskarna säljer och köper mer begagnat via nätet, vilket oftast är bäst för plånboken. På till exempel https://ielektronik.se/ kan man köpa teknik i andra hand, vilket många gör trots att man är nyfiken på en ny Iphone 8.

Så vad blir nästa stora förändring när Apple släpper en ny Iphone-modell? Namnet på modellen vet vi från tidigare trender men övriga förändringar är just nu endast spekulationer. Som man skriver om på Nordic Hardware säg nästa modell bli betydligt större än vanligt och att man kan förvänta sig en ny industridesign med en ny skärm som tar upp hela framsidan och är baserad på OLED-teknik. Man har även börjat diskutera om att mer plats ska ges på insidan av telefonen för att göra plats åt ett större batteri med kapacitet för mycket längre batteritid.

Alla knappar kan försvinna

Inte nog med ny skärm med bättre prestanda och längre batteritid, så har man börjat diskuterat knapparnas framtid på nästa modell. Ryktena säger att hemknappen försvinner helt och kommer fungera precis som vilken annan touch-knapp som helst. Man tror även att både volymknappen och låsknappen kommer att bytas ut på touchknappar. Därmed kommer Iphone 8 vara helt slät på utsidan.

Mer om spekulationerna inför nästa Iphone-modell presenteras i filmen nedanför.