Slöa telefoner inte en myt

En vanlig uppfattning bland många har alltid varit att företag skapar produkter som inte håller lika länge som förr i tiden. Slit och släng-kulturen har kritiserats och människor från hela världen börjar uppmärksamma denna eviga maskin; att alltid ha den nyaste, fräschaste smartphonen. Kan det vara så att det är sant som vi har trott? Att företagen slöar ner sina produkter?

Vi har tidigare skrivit om hur Apples smarta reklam gjort dem så framgångsrika. Genom att se till att rätt personer blir sedda med Apples produkter i handen kommer fler vilja följa deras spår. Men företaget har inte alltid vind i seglen. Nu erkänner Apple själva att de slöar ner sina gamla telefoner, något som tidigare varit en viral skröna.

Det är i ett pressmeddelande som Apple har bekräftat en av den moderna världens kanske vanligaste myt: att företag slöar ner sina gamla produkter. Men Apple förklarar det själva med att det är ett sätt att öka livslängden.

– Vårt mål är att leverera den bästa upplevelsen till kunder, vilket omfattar helhetsprestanda och förlängd livstid för deras enheter, säger Apple i ett uttalande. -Expressen.se

De bekräftar också att batterierna dör när telefonen utsätts för ett par minusgrader. Det förklarar man helt enkelt med att telefonen stänger av sig för att skydda elektroniken.

Den kultförklarade världsstjärnan är idag inte etta på marknaden. Istället börjar Samsung klättra och Apple får nöja sig med andra plats. Det blir spännande att se hur Apple ska tackla detta, men eftersom Apples framgångsrecept är lojala kunder kommer de få hjälp på traven.