Nytt från Apple

Apple har lanserat sin nya musikstreaming-tjänst Apple Music, med buller och bång. Men vad väljer folk? Och vilket alternativ väljer artister att ansluta sig till, Spotify eller Apple Music? Bara vi vet var man fortfarande kan lyssna på ett brett utbud av bra musik är vi nöjda.

Ja det är en stor frihet att vi numer är så bortskämda med streamad musik via våra datorer och mobiler. Vi kan gå i stort sett var som helst och ha vår alldeles egen bakgrundsmusik strömmandes in i våra öron, ut i vårt blodomlopp. Och det är så underbart härligt. Vad som inte är härligt är dock när batteriet plötsligt slocknar och det fortfarande är 3 kilometer hem på den där långpromenaden. Med GP batterier finns det smarta sätt att komma runt detta, bland annat med portabla powerbanks och andra praktiska uppfinningar. Perfekt att ha på resor också.

Apple Music

Nyligen lanserades Apples nya musiktjänst och i DN kan vi läsa om hur det förmodas bli ett riktigt streaming-krig mellan jättarna Apple och Spotify, som är konkurrenter på samma marknad. I samma artikel kan vi se en jämförande lista där det visar att tjänsterna i stort sett liknar varandra väldigt mycket. Både i funktion, kostnad och utbud. I SvD kan vi i dagarna läsa hur Apples iphone5tjänst backas upp av stora namn i musikbranschen, som Drake och Pharrell Williams. Apples digitala musikaffär Itunes har dessutom funnits i över tio år och har ca 800 miljoner registrerade användare, kommer denna nya tjänst att fullständigt ta över musikmarknaden nu? Vi får allt vänta och se.

En av de artister som vi inte hittar på Spotify längre är Taylor Swift, hon vill inte att folk hur lätt som helst ska kunna lyssna på hennes musik, utan att hon faktiskt får en del av kakan. Hennes senaste album ”1989” är en riktig storsäljare och spelas om inte på Spotify så på radio – och det mest hela tiden.