Ny större Ipad

Nu kommer en ny Ipad med större skärm än föregångarna som Apple tror ska kunna locka nya målgrupper. Ipaden får även uttag för USB och tangentbord, vilket gör den lättare att surfa på.

2207367-tablet-computer-with-hand

I Svenska Dagbladet kan man läsa att Apple beordrat sina underleverantörer att börja tillverka en Ipad som har större skärm än de alternativ som finns på marknaden. De nuvarande modellerna har skärmar på antingen 9,7 tum eller 7,9 tum. Den nya lite större varianten skulle få en skärm på 12,9 tum enligt källor. Enligt samma källor funderar Apple på att lägga till USB-portar till den nya Ipaden. Möjligtvis ska den även få portar för anslutning av ett tangentbord. Anledningen till att Apple vill göra en större Ipad är att försäljningen av Ipads fortsätter att minska efter att man börjat sälja mer av de större versionerna av Iphones.

Gjorde en tunnare version

Innan Apple hade planer på att göra sina surfplattor större, så ville de göra dem mindre och tunnare. Som ett resultat av detta skapade Apple Ipad Air som är tunnare än originalversionen och även är lättare att bära med sig. Versionen Air är en utav de mest sålda versionerna just nu och det finns även ett stort utbud av iPad Air tillbehör som man kan köpa till. Är man till exempel ute efter ett snyggt fodral till surfplattan är det Fyndiq man ska leta på. Där finns bra och billiga produkter inom kategorin och även flera andra prylar.

Fem år sedan lanseringen

I år är det hela fem år sedan Ipad släpptes i Sverige och den har både blivit hyllad och sågad genom åren. I Expressen kan man läsa om när Ipaden släpptes för första gången här och detta gjorde den på grund av att den blivit en sådan succé i USA. Det var då många som köade länge för att få lägga vantarna på den nya surfplattan.