Laga din mobil istället för att köpa ny

En knapp på din telefon har gått sönder och du ställer dig frågan om det är värt att reparera eller om det är dags för en ny telefon. Vad är egentligen fördelarna med att reparera istället för att köpa en helt ny lur? Vi hjälper dig med ditt beslut. 

Många väljer att köpa ny mobiltelefon så fort den får en liten skada och det kan bli oekonomiskt. Att laga en mobiltelefon behöver inte vara dyrt och det förlänger din telefons livslängd och skjuter upp införskaffandet av den senaste mobilen på marknaden. Du bör inte laga din mobiltelefonen på egen hand utan lämna över det till någon som kan, exempelvis https://www.appfix.se/

Välj reparation för miljön och plånboken

När en mobiltelefon går sönder går det oftast att byta ut den komponenten som är trasig, det finns alltså inget behov att byta ut hela telefonen. På så sätt är det det är mer miljövänligt att reparera sin telefon än att köpa en helt ny. När människor väljer att slänga den gamla telefonen är det inte alltid dem källsorteras, vilket gör att metaller och gifter sprids på vår planet och påverkar den negativt. Tänk på miljön och låt ett nytt inköp av mobiltelefon vänta tills det verkligen behövs. 

Utöver den ekonomiska fördelen är det även ett plus för plånboken att reparera istället för att köpa nytt. En ny mobiltelefon av senaste modell kostar runt 10 000 kronor och är mycket pengar som kan läggas på roligare saker. I de flesta fall är det mer lönt för dig att lämna in en telefon på lagning istället för att köpa ny, men det finns såklart undantag. Om skadan är för stor går det inte alltid att byta ut komponenter för ett rimligt pris. De flesta förslitningar på en mobiltelefon går att åtgärda, om du har tappat mobiltelefonen och skärmen har spruckit eller om batteriet börjar bli dåligt kan du lämna in hos en reparatör för att få kostnadsförslag.