Köpa begagnad Iphone

Den som vill köpa en Iphone, ny eller begagnad, har ett flertal ställen som hen kan vända sig till. Om man letar efter en mobiltelefon på en köp- och säljsajt kan man dock behöva se upp för bedragare och stöldgods.

2624967-ipod-med-bild-pa-steve-jobs-1

På jnytt.se kan man läsa om en man som via en annons på köp- och säljsajter säljer falska Iphones. Mannen verkar seriös och trevlig och detta har lett till att han lurat minst tre personer att betala upp mot 7 000 kronor för vad de tror är nya Iphones. Men egentligen så är dessa telefoner inte äkta, utan kartongerna som man tror ska innehålla telefonen, innehåller endast tomma mobilskal. Polisen säger att man verkligen måste vara försiktig när man handlar elektronik på det här sättet. Det bästa är att undersöka varan noggrant innan man betalar och man kan även fråga efter legitimation från säljaren och fota av den.

Apple har stöldskydd

Det finns dock inte bara människor därute som lurar folk till att köpa nya mobiler. Det finns även väldigt mycket bedrägeri och lurendrejeri på andra hands-marknaden. Apple har till och med fått släppa ett verktyg som kan avslöja om den begagnade mobiltelefon som man köper är stöldgods. Enligt Metro finns det nu en tjänst på Icloud där man kan kolla status på mobilens aktiveringslås. Om man tänker köpa en begagnad Iphone kan man mata in serienumret eller IMEI-numret på sajten och se om aktiveringslåset är på eller inte. Så här hittar man serienumret eller IMEI-numret.

  • Genom att titta på baksidan av telefonen.
  • Under Inställningar -> Allmänt -> Om, i mobilen.
  • I vissa fall hos teleoperatören.

Det här aktiveringslåset finns till just för att det ska bli svårare att sälja en mobil vidare. När man slår på funktionen ”Hitta min Iphone” efter att ens mobil blivit stulen, så slås även aktiveringslåset på. När aktiveringslåset åker på kan ingen annan stänga av ”Hitta min Iphone”, logga ut från Icloud eller radera enheten utan att ha rätt användarnamn och lösenord. Förutom den här smarta funktionen kan man se till att mobiltelefonen inte är ett stöldgods genom att köpa den från en seriös återförsäljare. Det är nämligen inte bara på köp- och säljsajter som man kan hitta begagnade mobiler, utan man kan även hitta begagnade mobiler på mobilbazaren.se eller någon liknande sajt.

Större efterfrågan på gamla modeller 4287082-a-hand-holding-cellphone

För ett par år sedan var efterfrågan på begagnade Iphones nästan större än efterfrågan på nya, skriver Svenska Dagbladet. Varför det såg ut på det här sättet var för att de gamla Iphones gick att ”hacka” så att de kunde användas med en valfri operatör. På den tiden hade nämligen en enda operatör ensamrätt på försäljningen av Apples telefoner både i USA och i Sverige. De som då inte ville köpa de färdiga paketen med långa bindningstider köpte istället de äldre Iphone-modellerna och hackade dessa för att låsa upp telefonen. Detta ledde alltså till att man ibland behövde betala mer för en gamla Iphone än för den nya versionen.