iPhone går lättare sönder än andra mobiler

Den största delen av Apples försäljning utgörs inte helt oväntat av iPhone-mobilerna. Var och varannan svensk har numera en iPhone och stup i kvarten kommer det en ny modell som fascinerar oss. Men när senaste modell iPhone 6 kom ut i butikerna var det många som reagerade på att de gick att böja oroväckande mycket, på grund av att den är så tunn. Och om man tänker efter har väl ingen iPhone-ägare kunnat undvika att få sin mobil skadad eller rent av krossad.

iPhone skörare än traditionella mobiler

11088396-smartphone-with-seriously-broken-display-screenEnligt statistik från försäkringsbolaget If är iPhone-mobilerna de som går sönder mest av alla mobiltelefoner, skriver Svenska Dagbladet.

Enligt en artikel i Göteborgsposten är statistiken baserad på de försäkringsärenden som kommer in till If. iPhone är överlägset det vanligaste ärendet när det kommer till mobiler, trots att andra traditionella mobiler är mycket vanligare ute på marknaden. Vad beror då detta på? Jo, det är materialet som är skörare än i vanliga, traditionella mobiler. Glaset på en iPhone är det som oftast går sönder om man råkar tappa den eller tappa något på den. Det är också det de flesta iPhones anmäls för till försäkringsbolaget, enligt Helsingborgs Dagblad.  I andra mobiler är det istället plast, som ju inte är lika ömtåligt.

Ta hjälp av iPhone-reparatörer

Men det är ju trots allt glaset som gör iPhone unik och älskad, så vad gör man då åt detta problem som iPhone-ägare? Som tur är har det börjat komma företag som specialiserar sig på att utföra iPhone-reparationer. I och med att fler företag etableras blir det konkurrens på marknaden, och reparationerna kostar numera inte multum. Reparatörer som lagar iPhone 5 är speciellt eftertraktade, och på sådana ställen kan man ofta också sälja till exempel sin gamla iPhone 4 och få en ny, bättre för en billig peng. Då är telefonen inte heller låst, och man får mer frihet att välja de operatörer som man faktiskt vill ha.

Men även om iPhone är den sköraste telefonen på marknaden kan vi inte förneka att den samtidigt är den bästa på alla andra plan. De flesta som en gång har valt att köpa en iPhone förblir oftast trogna Apples telefoner, och uppdaterar gärna sin gamla iPhone till en nyare modell.