Apples musiktjänst sågas

Apple har nu lanserat sin nya musiktjänst Apple Music. Med tjänsten försöker de ta mark av den stora aktören Spotify men i USA får den nya tjänsten stor kritik.

11353723-8871799d-12af-4d97-bdbc-220a3d67f52c

Vi har tidigare skrivit om att Apple startar en ny musiktjänst för att konkurrera med exempelvis Spotify och Tidal. Men tjänsten Apple Music har redan hunnit sågas av många i USA. På den amerikanska sajten Mashable har man recenserat tjänsten och man säger att den både är feltajmad och är ”en stor röra”. Enligt dem är tjänsten helt feltänkt av Apple. Apple som alltid varit känt för att ha rena och snygga lösningar, har nu tagit fram en tjänst som man tyngt med sociala listor och överflödig nöjeskultur.

Får mycket kritik

En annan amerikansk sajt ger även kritik till Apple Music och de säger att tjänsten har många svagheter, skriver Svenska Dagbladet. Exempelvis tycker man att det var osmart att lansera tjänsten redan en månad innan den började fungera. Dessutom fungerar inte tjänsten för varken Windows-datorer eller Android-mobiler än. De som har laddat ner appen i sina Iphones märker att den är svåranvänd eftersom den försöker göra för mycket på samma gång. Den försöker föra samman Apple Music, Itunes och Icloud. Ytterligare en svaghet som tjänsten har är att den har samma grundpris som hos Spotifys reklamfria tjänst.

Tar betalt via autogiro

Något annat som fått användare att tvivla på Apple Music som tjänst, är att man börjat ta betalt med autogiro. Nu när de första användarna måste börja betala efter en tre månaders gratisperiod, går debiteringen alltså på autogiro. Experter tycker att den här lösningen är lite slug eftersom många användare förmodligen inte kommer märka av att de börjat betala för tjänsten. Detta kommer leda till att i alla fall hälften av alla användare betalar för tjänsten en månad innan de hunnit upptäcka att tjänsten kostar.