Skydda din mobil från vatten och fall

Vad ska du göra om du råkat tappa din mobil i vatten? Och vad är det bästa sättet att skydda på mobil på?

mobil sönderDet finns många sätt att skydda sin mobil på, bland annat genom försäkringar och liknande. Men det allra enklaste är nog genom att fästa ett skal på själva smartphonen. Nu finns iphone 6 skal som innehar allt från korthållare till bumperfunktion. Det skapar flera användningsområden. Mer om att skydda din mobil kan du läsa om i Expressen bland annat.

Gör detta vid eventuell vattenskada

Men om du nu råkar tappa mobilen i vatten är inte ett stöttåligt skal det som hjälper mobilen att klara sig. I en artikel i Allas går det att läsa en enkel checklista, som är tipset att du följer illa kvickt om olyckan är framme! Det gäller bland annat att:

Självlagande skärm

I en artikel i Nyheter24 skrivs det om hur det kommer att komma en iPhone-skärm som faktiskt kan laga sig själv. Det är faktiskt forskare vid ett universitet i Kalifornien som tagit fram ett slags självläkande material, som i framtiden kanske kommer att passa våra mobilers skärmar. Det vore garanterat drömmen för en hel del slarvers därute som tappar sina smartphones i tid och otid. En av forskarna berättar om hur han fick sin inspiration till materialet. Det hela kom från när han såg Wolverine första gången och såg hur karaktären läkte inte bara sina egna sår men även andras skador.